PAXÒFON

FOLK-ROCK

Paxòfon s’iniciava fa més d’una dècada aquesta aventura personal d’Ernest Parro, sobrenomenat Pax per aquelles époques, auto-produint i enregistrant-se a tall d’assaig. I així, sota la llibertat creativa de l’anonimat, es va acumular un extens i eclèctic calaix de sastre, mentre es prioritzaven altres projectes musicals.

El 2018 sorgeix l’oportunitat de destapar aquest projecte oficialment. En col·laboració amb l’EUMES s‘enregistren dos singles als Estudis 44.1, on s’incorporen Xicu Rovira i Rubén Berengena i es fan dos videoclips d’estudi com a tret de sortida d’aquest projecte de bandautor flexible.

Amb una selecció entre el rock, el folk/pop i la cançó d’autor, cantat en català, anglès i castellà, es comença a presentar en directe, realitzant una vintena d’actuacions en petit format acústic, amb Ernest a la veu, guitarra i harmònica, habitualment acompanyat de Xicu Rovira al contrabaix o guitarra.

Entre febrer i juliol de 2020, amb la Covid-19 pel mig, es grava el primer LP “Nudisme sonor” als Estudis 41db de Cassà de la Selva. Amb aquest disc s’obre la possibilitat de presentar el repertori també en quartet elèctric, amb la incorporació de César González al baix.

Publicat en plena pandemia, el desembre de 2020, editat pel segell La catenària, el disc no es va poder presentar fins al més d’abril a la Sala La Mirona de Salt i al maig al cicle A prop a Girona amb la banda al complet. Posteriorment, durant la gira ha anat alternant els tres formats de directe.

 

Programa kit digital financiado por los fondos next generation del mecanismo de recuperación y resiliencia
kit digitalkit digital