IGLÚ

INDIE POP

Redes sociales

Ells són Iglú: El mític Indie britànic reconvertit al més pur estil melòdic i festiu en català amb tocs de Bedroom pop i Synth-pop.

Iglú neix fruit d’una llarga amistat entre els membres. Després de més de dos anys sobre els escenaris, endinsats al camí de la recerca artística, la banda ha trobat el so que millor els representa: la fusió d’estils pop, indie, rock, synth-pop i música de cantautor.

Fins ara, el grup ha tocat en dates assenyalades dins del territori català, entre les que destaquen les Festes de Gràcia a Barcelona o el Mercat de Música Viva de Vic. També han actuat en diferents localitats de la zona com Tàrrega i el Pla  d’Urgell. Durant l’any 2018 es van convertir en finalistes del Festival Brot (Barcelona) i del concurs de Música de Badalona.

L’escena artística d’Iglú es construeix a través de records, experiències i bones sensacions sota una proposta molt més atrevida, festiva i nova que la fins ara vista al panorama català. El grup es nodreix de la branca més experimental d’artistes de renom com Coldplay, U2 o The 1975 i alhora de gèneres més actuals de la música urbana.

Durant  l’any 2021 la banda de Barcelona ens va anar regalant progressivament singles del seu primer disc, ja publicat, anomenat «IO». Aquest treball aconsegueix portar l’indie pop britànic a Catalunya amb la seva variant més melòdica i festiva. En concret, el LP esmentat narra el viatge a “IO”, el primer satèl·lit descobert de Júpiter. La metàfora utilitzada parla dels obstacles i dels somnis involucrats en un projecte tan gran. Si fem una ullada al repertori de cançons de l’àlbum, podem veure com compten amb col·laboracions d’artistes de la talla de Gerard Aledo, Pau Roget o Lluc; noms importants en la música catalana i en el so que ha influenciat a Iglú.

Són molts els títols que destaquen en aquest recopilatori tan variat que sens dubte ha esdevingut una carta de presentació carregada d’intencions. A més, la banda va ser seleccionada per participar al programa ROMPE ES by Amazon Music, centrat a identificar els artistes nacionals que ho tenen tot per convertir-se en futures estrelles. Comparteixen participació amb noms com: Besmaya, Rigoberta Bandini, Bea Pelea o Flavio, entre d’altres.

Abans d’acabar el 2021, van llançar dos cançons noves: “El color de les cireres”, amb un estil dels 80, ballable, funk, temptadora i fresca. Una afirmació més que el grup té massa música a dins que ha de deixar sortir sense obstacles. Més tard, va venir una col·laboració amb Guineu anomenada «Un Petó». Aquesta cançó  celebra les nits màgiques que es viuen quan un va a un concert i aquells amors fugaços que et trobes a alguna sala, en un festival…

2022 va arrancar la presentació del seu tema amb Roserona, titulat «Punt i final». Una barreja de música trista i melancòlica amb tocs d’indiepop, on un cor de veus es fon i acobla a la perfecció a la tornada. Es nodreix de cançons d’autor i de lletres molt descriptives que segueixen la línia de les històries explicades per grups catalans com Els Amics de les Arts o Joan Dausà.

Després de donar-se un espai per trobar noves sensacions i reinventar-se i, a la vegada, aprofitar per presentar el seu projecte en directe en esdeveniments com el festival SOM de MAR o l’Óh Festival, Iglú torna amb el seu nou single “El que és perd és queda per sempre”. Un abans i un després per a la banda ja que a nivell d’estil i producció han agafat un camí totalment innovador i destacat dins el panorama musical català. Indie-pop amb una producció moderna: veus processades amb autotune, hi-hats electrònics i un baix sub molt potent. Tot això, mantenint les melodies enganxoses i reconeixibles de la banda, empoderades per alguns detalls de producció que revesteixen la cançó. Una cançó parla sobre la resiliència i la perseverança davant de l’adversitat.

«Al Mateix Lloc» és el nou single del duo barceloní, en aquesta ocasió acompanyats per Marta Barco (Kuu). És el tema més urbà de la banda, que fins ara sempre s’havia mogut al terreny indiepop, i amb ell volen explorar nous horitzons sonors. Una aposta minimalista i elegant, seguint la línia del seu anterior llançament, on torna a destacar l’ús d’autotune com a recurs estilístic. Nostàlgica i trista però esperançadora, no tenen por de posar sobre la taula lletres molt més descarades i directes.

Amb «Al Mateix Lloc», Iglú mostra una gran projecció i maduresa en la seva producció musical; mantenint el seu background indiepop però llançant-se a nous territoris per descobrir. Aquest és el segon avenç del segon disc de la banda que està previst per a l’abril del 2023 i no serà l’última de les col·laboracions amb el panorama català que faran durant aquest proper any.

El 14 d’abril del 2023 Iglú presenta el seu disc «Entre un somni i la realitat», el segon LP de la seva discografia després de 2 anys de l’estrena de «IO».

«Sense Retorn» és l’últim avenç del proper àlbum de la banda barcelonina Iglú . Un himne de festa primaveral que anticipa el retorn del color i la vida. La banda continua apostant amb les seves guitarres i melodies tan característiques, amb una producció fresca i moderna que pot recordar artistes com Alizz, Post Malone o Fiji Blue. A «Sense Retorn» , guanyen protagonisme també un baix i beat de bateria omnipresent que li aporta molta presència a la cançó. Amb un sentiment de nostàlgia i alliberament, aquesta cançó ens transporta a viatges per carretera i prats de sol daurat, això amb la intenció de portar l’oient a través d’un viatge íntim i vulnerable.

Els seus singles “El que és perd és queda per sempre”, «Al Mateix Lloc» i «Sense Retorn» també formaran part d’aquest segon treball d’un total de 9 temes.

Amb aquest disc, la banda continua apostant a portar la sonoritat més moderna al panorama català, sempre tenint clars els seus referents com Tame Impala o Coldplay. Iglú mostra una cara festiva i alegre que pocs artistes indie del panorama posen sobre la taula, però, a més, reivindica amb fermesa l’orgull de la banda d’haver creat tot aquest segon viatge musical des d’una habitació al centre de Barcelona, ​​pel més pur estil bedroom pop. Amb «Entre un somni i la realitat» Iglú s’estableix a l’escena catalana com un dels projectes amb més trajectòria i constància, amb un so únic i característic que els defineix i que es crea amb molta feina i amor.

Últim llançament

Entre un somni i la realitat

Iglú mostra una cara festiva i alegre que pocs artistes indie del panorama posen sobre la taula, però, a més, reivindica amb fermesa l'orgull de la banda d'haver creat tot aquest segon viatge musical des d'una habitació al centre de Barcelona, ​​pel més pur estil bedroom pop. Amb "Entre un somni i la realitat" Iglú s'estableix a l'escena catalana com un dels projectes amb més trajectòria i constància, amb un so únic i característic que els defineix i que es crea amb molta feina i afecte.

Escúchalo
Programa kit digital financiado por los fondos next generation del mecanismo de recuperación y resiliencia
kit digitalkit digital